Charytatywna uczta dla podniebień podczas Kulinarnego Ognia w Chorzowie

Charytatywna uczta dla podniebień podczas Kulinarnego Ognia w Chorzowie

Pierwszy grudzień był dniem, kiedy mieszkańcy Chorzowa oraz odwiedzający gości z pobliskich miast mogli doświadczyć wspaniałych smaków, jednocześnie wspierając szczytny cel. Wydarzenie to, noszące nazwę Kulinarnego Ognia, miało jasno określony cel – zebranie jak największej sumy pieniędzy na rzecz dzieci korzystających z chorzowskich świetlic środowiskowych. Zdolni kucharze i kucharki wzięli udział w tej nobliwej inicjatywie, tworząc niezapomniane dania, które zaspokoiły potrzeby nawet najbardziej wybrednych smakoszy.

Wśród obecnych na tym wyjątkowym wydarzeniu nie zabrakło również Świętego Mikołaja, który zagościł ze swoim domkiem blisko żyrafy. Jego przybycie przyniosło wiele radości młodym uczestnikom, którzy z entuzjazmem dzielili się swoimi świątecznymi marzeniami i rozmawiali z Mikołajem.

Długotrwałe starania i hojność uczestników zaowocowały zebraniem imponującej kwoty 13 841 zł przez Fundację Park Śląski. Zgromadzone środki zostaną przeznaczone na wsparcie dzieci uczęszczających do chorzowskich świetlic środowiskowych. To wyjątkowe wydarzenie pokazało siłę wspólnoty w dążeniu do pomocy innym.

– Zgromadziliście dokładnie 13 841,79 zł podczas naszej akcji charytatywnej prowadzonej wspólnie z kucharzami z Kulinarnego Ognia. Fundacja „Park Śląski” przeznaczy całą tę sumę na potrzeby dzieci ze świetlic środowiskowych – informuje fanpage Parku Śląskiego.